Därför ska du aldrig lämna vattenflaskan i en varm bil

Vi är väl medvetna om att aldrig lämna barn eller husdjur i varma bilar. Här kommer ytterligare något att minnas: lämna aldrig vattenflaskan under höga sommartemperaturer.

Det är den genomskinliga plastflaskan som kan fungera som ett förstoringsglas, bryta ljuset och skapa en skarp stråle ned i stolsdynan. En brandstation i Oklahoma genomförde ett test som visade att ljusstrålen som riskerar uppstå i vattenflaskan kan bli hela 120 grader varm, skriver MåBra.
– Solljuset använder vätskan och det genomskinliga plastmaterialet för att skapa en fokuserad stråle och kan absolut orsaka en eld, säger David Richardson, en av brandmännen.
Samtidigt påpekar man att risken är ytterst liten. Med det sagt: stoppa även undan handspriten i bilen.
– Om handspriten öppnas i ett mindre utrymme, som inuti en bil, och släpper ut alkoholångor så kan den explodera. Om det sedan introduceras statisk elektricitet i bilen, och det kan bara vara att någon hoppar in eller drar på sig en tröja, så kan alkoholångorna explodera.

Så undviker du att bli utbränd vid hemmajobb

I coronatider arbetar många av oss hemifrån. Något som kan sudda ut gränserna mellan jobb och fritid. Här är tipsen för att hitta en bra balans.

Att sätta upp gränser mellan arbete och fritid kan vara en utmaning i coronatider.
– Du kanske tänker att utbrändhet är mindre troligt i ett sånt här läge, men stress kan uppstå från en rad covid-19-relaterade faktorer, konstaterar läkaren och stressexperten Sarah Brewer till The Stylist. Det kan handla om ovisshet, ekonomisk oro, rädsla för att drabbas av viruset eller frustration och ren uttråkning av isoleringen.
Så hur ska man göra för att undvika att bli utbränd? Försök separera ditt jobbjag från ditt hemmajag. Öppna inte datorn efter arbetsdagen för att skicka ytterligare ett jobbmail. Hitta också tid för att varva ner, avsluta dagen med att göra något du mår bra av. Och kanske viktigast: socialisera. Utan kollegor är det än viktigare att umgås med vänner, om det så behöver ske digitalt.