Dags att sluta röka? Här är våra tips!

Som bekant finns det stora hälsofördelar med att sluta röka. Sedan 1 juli finns det dessutom färre platser att röka på. Har du fundera på att fimpa för gott kanske nu är ett perfekt läge? Här är våra tips på vägen.

1. Bestäm dig för ett specifikt datum då du ska sluta röka. Det finns en kraft i att ta beslut, framför allt om man berättar om det för andra. 

2. Motivera dig själv. Samla information, skriv ner alla nackdelar med rökning och beskriv din målbild. Ett annat tips är att sluta tillsammans med en vän så att ni kan stärka och peppa varandra. 

3. Involvera dina närstående i processen så att de kan stötta dig och ha bättre förståelse för hur du känner dig. 

4. Ät regelbundet, drick ofta och rör på dig. 

5. Belöna dig när du nått ett delmål och påminn dig om att det du gör är det bästa du kan göra för din hälsa.

”Vi vill uppmuntra till ett hälsosamt liv”

Den nylanserade sajten Friskare med Doktor.se har framför allt ett syfte:  
– Vi vill uppmuntra människor till ett hälsosamt liv, så att de förhoppningsvis slipper ha med oss att göra, förklarar Leo Heijbel, kommunikationschef på Doktor.se

Sajten uppdateras flera gånger i veckan. Här varvas smarta hälsotips med nya medicinska rön. Doktor.se:s läkare oc h psykologer svarar på läsarfrågor och kända svenska profiler intervjuas om sina hälsovanor. 

– Svenskens intresse för hälsa ökar för varje år. Vår tanke är att skapa läsvärt och inspirerande innehåll kring detta, utan att använda pekpinnar, säger Leo Heijbel.